ГОРОДА УКРАИНЫ
Главная » Статьи » ИНТЕРЕСНЫЕ СТАТЬИ

Файне варення з аґрусу

Файне варення з аґрусу

Варення з аґрусу в НВЧ-печі

1 кг аґрусу, 1 кг цукру, 300 мл води

Зварити сироп з 300 мл води й 200 г цукру протягом 6—9 хв на повній потужності в мікрохвильовій печі. Викласти в сироп підготовлені ягоди аґрусу й готувати на тій же потужності 6—10 хв, за цей час варення двічі перемішати. Усипати решту цукру й готувати ще 15 хв на повній потужності. Готове варення розкласти в стерилізовані банки, закрутити, перевернути й остудити.



Варення з аґрусу із зеленим чаєм

750 г аґрусу, 4 ч. л. зеленого чаю, 500 г цукру, 150 мл води

Зелений чай залити 150 мл окропу, залишити на 3—4 хв, потім процідити. Аґрус промити, видалити плодоніжки. Ягоди перемішати з цукром, додати проціджений чай, поставити на вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Варити, помішуючи, мінімум 3 хв, потім зняти з вогню, остудити. За кілька годин повторно прокип’ятити варення протягом 5 хв. Гаряче варення розкласти в стерилізовані банки, закрутити, перевернути й остудити.

Українськая кухня - заготівлі
Категория: ИНТЕРЕСНЫЕ СТАТЬИ | Добавил: vyn (27.10.2017)
Просмотров: 305 | Рейтинг: 0.0/0